​Ring og bestil en tid:

Telefon: 48 79 49 75  

Åbningstider:

Mandag:​

08.00 - 17.00

Tirsdag:

08.00 - 16.00

Onsdag:

08.00 - 17.30

Torsdag:

08.00 - 17.30

Fredag:

08.00 - 16.00

Information

​Her finder du forskellig information om tænder og tandbehandling. Informationerne kan på ingen måde erstatte kompetent professionel rådgivning, men er alene tænkt som et supplement til den information/rådgivning, der er en del af behandlingerne. Det er vigtigt for dig (og for os), at du får en personlig information/instruktion, der lige dækker dit behov !


Kroner og Broer

I denne artikel får du information om, hvad kroner og broer er, hvordan de fremstilles, hvilke materialer der anvendes samt information om holdbarhed og evt. risici ved behandlingen.

Caries (Huller i tænderne)

Her kan du læse, hvordan man konstaterer caries, hvad der kan gøres, hvordan det forebygges, og hvordan tandlægen konstaterer det mv.

Proteser (del- og helproteser)

Det er vores primære sigte, at vores patienter bevarer deres egne tænder så længe som muligt og dermed har funktionsdygtige tænder det meste af livet. Hvor dette ikke er muligt, kan vi lave en protese til erstatning for dine egne tænder. Dine tænder i f.eks. overmunden kan erstattes delvist med en delprotese eller helt med en helprotese. I 2 artikler kan du finde mere om emnerne. Artikel hos netdoktor og artikel hos Colgate-Palmolive Company som markedsfører tandpleje-produkter.

Tandkødsbetændelse og paradentose

Hvad tandkødsbetændelse er, og hvordan kan sygdommen ubehandlet i nogle tilfælde kan udvikle sig til paradentose.. Artiklen giver en beskrivelse af sygdommen samt en vejledning om, hvad du selv kan gøre og hvilken behandling, tandlægen kan tilbyde.
En samlet indsats fra patient og tandlæge er ofte vejen frem, når tandkødsbetændelse og paradentose skal afhjælpes. En artikel om forebyggende behandling findes her.

Fyldningsmaterialer

Sølvamalgam udfases
Fremover skal plast anvendes i flere typer af fyldninger. Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger til yderligere udfasning af amalgam.Artikel i Tandlæge og samfund

Hygiejne

Til belysning af emnet har jeg valgt en hjemmeside hvor informationerne er udarbejdet af Colgate-Palmolive Company, som markedsfører tandplejeprodukter. Siden indeholder mange gode informationer om god mundhygiejne, børste-teknik, anvendelse af tandtråd mv.

Implantater

"Et implantat er et fremmedlegeme, som indsættes i kæbeknoglen til erstatning for en eller flere manglende tænder, eventuelt alle tænder." Artiklen forklarer, hvad et implantat er, hvorfor man anvender rent titanium til fremstilling af implantater, hvordan behandlingen forløber, hvilke patientgrupper der kan have glæde af behandlingen, og om der er ulemper/ ting, man skal være opmærksom på ved behandlingen. Læs hele artiklen her.

Tandrodsbetændelse

Rodbetændelse opstår i de fleste tilfælde ved, at en tands nerve dør. Betændelsen, der sidder i rodspidsen af tanden skyldes, at bakterier får adgang til tandnerven. Hvordan føles sygdommen? Hvordan stiller tandlægen diagnosen? Hvad er udsigten for fremtiden? Læst artiklen her.

Tandudtrækning

Tandlægeforeningen: 'Efter fjernelse af tand'

Information om visdomstænder findes her

Tænder og mundhulen

Som alle andre fagområder anvender vi tandlæger en del begreber. Hvis du har spørgsmål til de faglige begreber vi bruger, så kontakt os venligst.

​Firma & CVR

​Tandlægerne Frederiksborgvej I/S

CVR: 31821142

Adresse

Frederiksborgvej 1
3200 Helsinge

​Find vej

Tandlægeklinikken er centralt placeret i Helsinge.

Kontakt