Rodbehandling

Rodbehandling foregår oftest i lokalbedøvelse

Hvis din tand skal rodbehandles, er det fordi, nerven i tanden har taget skade og ved at gå til grunde. Det kan være, at din tand har et stort hul (caries) og bakterier er trængt ind i nerven. Betændelse i nerven vil ofte give tandpine i form af kulde og varmereaktion. Tandens nerve kan også tage skade, hvis den udsættes for et traume fx i form af et slag eller et hårdt stød. Vi er meget omhyggelige når vi rodbehandler og arbejder under særligt lys og lupbriller.

En rodspidsbetændelse opdages ofte ved en alm besøg hos tandlægen. Tanden kan skifte farve og føles lidt høj at tygge på. Et røntgenbillede kan afsløre, om der er tale om en rodspidsbetændelse (apikal parodontit) I nogen tilfælde udvikler der sig en tandbyld som kan være smertefuld.

Der er altså forskel på en nervebetændelse og en rodspidsbetændelse. Rodspidsbetændelse kan være resultatet af en nervebetændelse som ikke behandles i tide. Nervebetændelse kan ikke ses på et røntgenbillede. Begge tilstande vil kræve at tanden rodbehandles. 

Lokalbedøvelse

En rodbehandling foregår under lokalbedøvelse så du ikke mærker noget. Rodkanalerne renses ud med specielle rodfile og der lægges en rodfyldning i alle rodkanaler. Vi kontrollerer nøje undervejs med både måleapparater og røntgen. Efter en rodbehandling vil der altid være en observationsperiode. Vi tager 6-12 måneder efter en rodbehandling altid røntgen for at se om vi har haft succes med behandlingen. Succesraten for rodbehandlinger er 80-95%. Mislykkes rodbehandlingen kan man fjerne resten af betændelsen ved tandens rodspids med en rodspidsoperation.

En rodbehandling er en kompliceret behandling som bl.a. er afhængig af, hvordan naturen har udformet den enkelte tandrod.

Tanden skal derefter have en form for fyldning. Under rodbehandlingen er der fjernet en del tand for at komme ned til rodkanalerne. Det er derfor i de fleste tilfælde nødvendigt at forsyne tanden med en plast krone hvor vi overdækker hele tanden. Dette gøres for at undgå at tanden skal flække. Tanden mister sin fugt fra nerven efter en rodbehandling og derved kan den nemmere flække. I nogle tilfælde afhængig af tanden stand før rodbehandlingen kan det være nødvendigt at forsyne tanden med en rigtig krone. Dette vil ske efter endt observationstid. 

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 17.30​

Tirsdag

08.00 - 16.00

Onsdag

08.30 - 18.00

Torsdag

08.00 - 16.00

Fredag

​08.00 - 14.30

Adresse

Tandlægerne Frederiksborgvej I/S

Frederiksborgvej 1

3200 Helsinge

CVR: 31821142

Kontakt os

Find vej

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke