Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig rod af titanium, som indsættes i kæbebenet, hvor naturlige tænder mangler

Ovenpå implantatet kan man anbringe en enkelt krone, en bro eller proteser, alt afhængig af hvor mange tænder der mangler.

Implantater har form som en skrue og er fremstillet af grundstoffet titanium. Titanium har den egenskab, at det er i stand til at indgå en fysisk-kemisk forbindelse med levende knoglevæv, således at det vokser sammen med knoglen og derved låses fast. Denne proces kaldes for osseointegration.

Forundersøgelse

Først skal der foretages en grundig forundersøgelse med røntgenbilleder. Her vurderer man, om der er knogle nok at sætte implantaterne i. Knoglen skal altid have en vis bredde og en vis højde for at kunne tage imod implantater.

Hvis der er for lidt knogle, kan den udbygges enten med patientens egen knogle (transplantation) eller kunstig knogle. Også såkaldte membranteknikker kan komme på tale, når knoglen skal genskabes.​

​En knogleopbygning betyder dog, at behandlingen forlænges tidsmæssigt, og at den bliver dyrere. (Se afsnit om knoglebevarende operation).

Implantatoverlevelse

Faktorer, som kan forringe implantatoverlevelse

  • Rygning
  • Svag knogle
  • Kraftig belastning på grund af hårdt bid
  • Dårlig mundhygiejne
  • Udskudte eller glemte kontrolbesøg.

Kontrolbesøg er vigtige, fordi mange problemer kan opdages i tide, mens de er små og kan korrigeres, før de bliver store.

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 17.00​

Tirsdag

08.00 - 16.00

Onsdag

08.00 - 17.30

Torsdag

08.00 - 17.30

Fredag

​08.00 - 16.00

Adresse

Tandlægerne Frederiksborgvej I/S

Frederiksborgvej 1

3200 Helsinge

CVR: 31821142

Kontakt os

Find vej

For at se dette Googlemap skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke